totul despre sediu socialTotul despre sediul social

Ce este sediul social?

Pentru a avea o societate comerciala este nevoie in primul rand de un sediu social.

Unde stabilesti sediul social?

Orice antreprenor gaseste initial solutia de stabilire a sediului social in imobilul in care acesta locuieste, in imobilul parintilor, al socrilor, al prietenilor si in ultima instanta, in situatia in care nu detin in proprietate un imobil si rudele nu doresc sa-i acorde un drept de folosinta al imobilului cu titlu gratuit, inchiriaza un imobil cu destinatia de sediu social.

Pana in acest moment totul pare a fi simplu.

Trebuie sa obtin acordul asociatiei de proprietari si acordul vecinilor?

In practica, problemele apar in momentul in care sediul social este situat intr-un apartament la bloc deoarece este obligatoriu acordul asociatiei de proprietari precum si acordul vecinilor direct afectati de activitatea desfasurata (sus, jos, stanga, dreapta).

Daca nu ai reusit sa faci al doilea pas, iti oferim o solutie eficienta, respectiv semnarea unui contract de asistenta juridica, pe o perioada de 12 luni la sediul profesional al cabinetului nostru de avocatura.

Va oferim servicii de stabilire si gazduire sediu social in Mun. Bucuresti si in Judetul Ilfov.

Presupunem ca ai reusit sa treci si de etapa a doua, respectiv presedintele asociatiei de locatari a semnat si stampilat acordul si vecinii tai au semnat pentru stabilirea sediului social.

Pentru ca poti sa te consideri o persoana norocoasa, trebuie sa faci cel de-al treilea pas.

Pasul urmator este sa incheiati un contract prin care sa se transmita societatii in curs de constituire dreptul de folosinta asupra spatiului. Acest contract poate fi de comodat, inchiriere, subinchiriere, concesiune, etc. A nu se uita ca in dosarul respectiv vor trebui depuse si copii de pe acte care trebuie sa dovedeasca ca cel care transmite dreptul de folosinta este proprietar. Aceste acte pot fi: contract de vanzare - cumparare, proces-verbal de licitatie, hotarare judecatoreasca, etc. in cazul actelor translative de proprietate sau in cazul actelor constitutive de drepturi reale, autorizatie de constructie plus proces-verbal de receptie.

Sa pregatesti toate dovezile de proprietate ale spatiului cu destinatie de sediu social, acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor, impreuna cu actele de constituire ale viitoarei tale firme (societati comerciale), sa le depui incepand cu data de 06.02.2012 la Registrul Comertului pentru ca acesta sa le transmita catre ANAF si sa astepti 3 zile pana cand vei afla daca sunt probleme cu sediul sau nu.

O alta problema intalnita in practica este data de situatia in care nu dispuneti de toate actele de proprietate si pe cale de consecinta, nu puteti inregistra sediul social al firmei dvs. la adresa respectiva, sau documentele care atesta dreptul de proprietate sunt ilizibile, pierdute, etc.

Cui se adreseaza serviciile noastre de gazduire sediu social?

1. Persoanelor care nu detin in proprietate un imobil.

2. Persoanelor care nu obtin acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor (sus, jos, stanga, dreapta).

3. Persoanelor care nu doresc sa apeleze la rude, prieteni pentru stabilirea sediului social in apartamentul/casa acestora.

4. Persoanelor care nu dispun de resurse financiare suficiente pentru inchirierea efectiva a unui spatiu.

5. Tuturor antreprenorilor care nu doresc sa piarda timpul pentru inregistrarea sediului social si doresc o solutie eficienta si rapida.

6. Tuturor persoanelor care intampina cel putin una dintre dificultatile enumerate in prezentul material sau orice alta problema care poate aparea pe parcursul inregistrarii sediului social.

Indiferent care sunt motivele tale, te putem ajuta cu gazduirea sediului tau pentru o perioada de 12 luni, cu posibilitatea de prelungire. 

Apeleaza cu incredere la specialistii nostri. comanda acum pachetul pentru gazduire sediul social si beneficiezi de:

- gazduire sediul social la sediul profesional al cabinetului nostru de avocatura pe o perioada de 12 luni,

- posibilitatea de semnare a unui nou contract la expirarea duratei de 12 luni.

- sortarea si redactarea corespondentei.

In situatia in care doriti sa inregistrati sediul social la Registrul Comertului, nu ezitati sa ne contactati completand formularul sau telefonic la numarul 0724.854.213.